Nostalgi

Det skiljer sex år på mig och min lillasyster vilket gör att vi "varit små" under helt olika tider. Ja, egentligen så spenderade ju syster faktiskt bara ett år i nittiotalet eftersom hon är född så sent. Har ni sett den nya reklamen för SB12Duo? Den med tandtrollen. Jag kopplade dessa tandtroll direkt till Karius och Baktus! Minns ni dem? Man fick se en sjukt läskig film om Karius och Baktus i typ ettan och sen kunde man inte sova på flera veckor. Jag sa detta till min mamma och syster varpå Sis inte alls visste vilka dessa två tandtroll var. Jag blev lite lätt chockad. Hon har alltså aldrig sett filmen om Karius och Baktus! Inte undra på att hon har hål i tänderna.

Jag kom då på att hon med all säkerhet heller aldrig sett DarkWing Duck! Minns ni det? Åh, det var mitt favoritbarnprogram alla kategorier. Jag älskade DarkWing Duck! Det brukade visas på fredagarna under Disneydags! Antingen så var det Bumbibjörnarna (en annan favorit) eller Långbens galna gäng innan. Jag älskar fortfarande att kolla på tecknat men tycker att det visas mycket skit på barnkanalerna nu för tiden. När jag var liten fanns det knappt ens barnkanaler. Då gick man upp på morgonen och kolla på Lattjo Lajban på fyran för där visade dem Pokémon (detta var dock flera år efter DarkWing Duck tiden) eller Sailor Moon. Höjdpunkten på veckan var disneydags. Åh, det var KVALITÉ!

DarkWing Duck las ner då det ansåg vara "för våldsamt" och kunde skada barnen som kollade på det. De moraltanterna som bestämde det har nog inte sett dagens barnprogram. haha! Detta måste dock varit runt.. 95 kanske. Då var jag bara tre år gammal. Ändå minns jag det här programmet så väl.

Jag googlade lite och hittade introt med den svenska sången. Låt oss vara nostalgiska:


Kommentarer
Postat av: Emma

Åh, nostalgi <3

Tycker synd om alla barn som aldrig fick uppleva disneyklubben och disneydags...

2010-02-23 @ 23:19:32
URL: http://metrobloggen.se/emmabergstrom

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0