Höjdpunkter från 2009 (Långt inlägg)

Att sammanfatta 2009 i bara ett blogginlägg är egentligen ganska hopplöst då det var ett speciellt år. Emotionellt och upplevelserikt. Varför inte börja med att just SAMMANFATTA det här året och inte minst höjdpunkterna. Låt oss se tillbaka:

Januari:
Januari påbörjades i ett litet litet hus i en skog mitt i de blekingska skogarna tillsammans med fina vänner, en katt och.. eh.. Måns Zelmerlöw klipp på youtube. Samt en Melodifestivalen 2007 DVD. Det var mysigt och ett alldeles utomordentligt sätt att påbörja ett nytt år på. En annan sak som påbörjades var min sista termin under mitt första år på gymnasiet.  Minst sagt spännande..



Februari:
Denna fantastiska månad började med ett besök på Krauta i Eskilstuna där självaste Charlotte Perrelli underhöll.  Både hon och Kimpa var så mysiga och det blev en trevlig liten pratstund.
Sedan började evenemanget som vi alla (eller ja, i alla fall jag och mina kära vänner) väntat på! MELODIFESTIVALEN! Och vilken start sen! Jag och Bon befann oss i Göteborg tre dagar i sträck för att hårdbevaka och supporta våra kära Alcazarer. Det blev kramkalas och oändligt många nervösa timmar. Sen kom den där Lördagen när det var PÅ RIKTIGT. Den där Lördagen som också råkade vara min sjuttonårsdag. Jag vet inte om jag någonsin kommer att kunna spendera en födelsedag på bättre sätt än i år. Alcazar. Scandinavium. En bästa vän. Och så gick dem till final också. Extrema lyckorus. Tårar. Ja, det var lite overkligt. Jag tänker tillbaka och vet att jag varit med om detta men med viss skepsis. Det låter lite osannolikt faktiskt.
Resten av Februari flög liksom förbi som på ett rosa moln. Det var melodifestival. Det var fix och trix med ”the big birthday project” och inte minst med röstningkampanj Alcazars final performence.


Mars:
Första helgen i Mars tog jag mitt pick och pack och begav mig till Norrköping och min gamla (ja, alltså.. hon är inte gammal, vi har bara varit vänner väldigt länge) vän Elina och lekte med henne. Ja, Melodifestivalen råkade som av en händelse vara i stan just den helgen också. Tänka sig. Efter en rafflande Andra Chans så cyklade jag och Elina fortare än blixten ner till Grand där vi träffade på fina fina Dea! Ja, och Tobbe också som höll på att riva halva dekorationen för att få ge mig en kram.
Helgen därpå var det äntligen dags för FINAL! Redan på Torsdagen anlände jag och B till vårat kära Stockholm men det blev en lugn första kväll tillsammans med en massa tacos och Thilda & Sofie. Oj, oj, oj vad vi skrattade den kvällen! Ja, en liten tår rann nerför våra kinder också när det damp ner ett MMS från självaste Alcazar! Fina dem! Fredagen påbörjades redan klockan sex om jag minns rätt och halv åtta befann vi oss utanför Rix Fm’s studio. Träffade på 2/3 Alcazar och så höll det på hela dagen till sen kväll. Vi flängde och fixade och trixade. Kvällen avslutades med att avsluta ”the big birthday project”. Så kom också dagen vi väntat på! Stress och press för att hinna till Globen före Dea som skulle födelsedagsöverraskas och visst lyckades vi. Men det var nära där ett tag. En date med fina Caroline Jönsson hanns också med och sedan var det dags för final! En himla massa fina vänner och GLOBEN! Kvällen avslutades riktigt aldrig då efterfesten som vi lyckades smita in på aldrig riktigt ville sluta.. Dagen efter var också verkligen ”dagen efter” . Två alcazarsigneringar, middag på tacobar tillsammans med gänget och Anorah och sen flippade vi ur totalt på Centralen.
Alldeles Alldeles underbart!
Men tro inte att det var slut där! Nä, redan helgen därpå kom Bon till mig och vi begav oss till Eskilstuna för ännu en Alcazarsignering.


April:
I princip hela April var ett eko efter Mars. Det var nu man skulle jobba ikapp allt man missat och jag tror jag lyckades ganska bra. Så pass bra att jag kunde avsluta April med att ta mig en tur ner till Skövde där jag, Bon och Jennie var på.. ja, ni gissade rätt! Alcazarsignering! Vi vinkade av Alcazarer på stationen (HAH!) och gick på animerad bio.


Maj:
I Maj begav jag mig återigen till den där metropolen dem kallar Skövde. Eller ja, inte ens dit. Till Tibro faktiskt. Och Bon. ESC stod på programmet. Vi var nervösa. Vi hejade på Malena och tjejerna. Vi skickade lyckosms till Dea & Jess. Vi.. eh.. hejade på Grekland och skrev till Annabellan på facebook att dem ägde. Typ. Norge vann. Det tyckte vi inte om. Men det är ju trevligt att det är nära. Vi lyckades även att designa en helt otrolig skylt till sommarens planer. En skylt som sedan användes 1½ gång.
Sista helgen i Maj begav jag, Mika, Bon och Adele oss ner till Bräkne-Hoby då det var dags för Deas avslutningskonsert. En konsert vi höll på att missa pga sena tåg. Efter Mikas mamma hämtat upp oss i Alvesta och kört till Bräkne-Hoby i 180 (okej, lite överdrivet men fort gick det!) så kom vi in i kyrkan mitt i konserten. Dea höll ett litet tal om/till oss och hela kyrkan applåderade när vi gick längs altargången satte oss bredvid Adele och Malin i kyrkan. Sedan fick vi en fin låt tillägnad oss. Det var en härlig dag och fin försommarkväll som tillbringades tillsammans med väldigt fina vänner.

Juni:
När Juni började var jag faktiskt kvar i Blekinge. Jag våldgästade Mikas skola vilket verkade uppskattas faktiskt. Det blev kramkalas och en lång tågresa hemåt. Det var Rix Fm festival i Eskilstuna och jag och Elina åkte dit. Alcazar uppträdde och jag kramades lite med Annabellan.
Jag avslutade mitt första år på gymnasiet på kanske den regnigaste dagen i Juni och hade grillmys med fina klasskompisar. Jag flyttade till pappa och målade garage och bodar. Carro och Micke kom och våldgästade första dagen på sommarlovet och Markoolio underhöll. Med sig hade han fina Jessica Marberger vilket VI uppskattade. Mycket prat och mys blev det. Redan dagen därpå begav vi oss till Stockholm där det regnade helt otroligt mycket. Riktigt regnrusk. Men Charlotte skulle uppträda och det kunde vi ju bara inte missa. Charlotte chockade oss genom att ha Jönsson med sig på kör och med henne pratade vi en hel del.
Jag målade och målade och varvade detta med besök i Stockholm. Jag, Micke och Carro plankade in på ett företagsgig för att se Jessica och åkte till Enköping för att se Jessica med Marko. Den kvällen minns jag avslutades med vattenkrig på Enköping Station. Då hade värmeböljan påbörjats minsann. Juste, mellan där var ju jag och Micke och såg Alcazar i Stockholm. Det var kuuul! Hmm, vi var på sommarkrysset och Gynning chockade mig totalt genom att känna igen mig!


Juli:
Juli är ungefär lika svår att sammanfatta som att lösa Rubiks kub. Men det är ju för det inte omöjligt! ;) I Juli bosatte jag mig i Tibro hos Bonnelibonbon. Vi var på Alcazar i Borås, tyckte synd om oss själva, tröståt godis, kollade en himla massa filmer, åt alldeles för mycket glass, latade oss, hade grillmys med Annika och Jennie, underhöll två småbarn (typ 11 år), var på Harry Potter i Göteborg, var och såg Jessica i Skara med Annika och Carro (och gick från Skara till Axvall ”Centrum”) och.. ja, det var väl det ungefär. När det var dags för mig att åka hem hade vi tröttnat på varandra till den grad att vi utan tvekan skulle kunna spy på varandra.
Jag tillbringade några dagar hemma med att bland annat besöka Kolmården med familjen vilket var totalmys! Sedan påbörjades det stora äventyret! Det var dags att bosätta sig i Stockholm i två veckor! Redan samma dag som jag och B anlände var det Sommarkryss som stod på schemat. Där hade vi dessutom lyckats få reserverade platser. Gynning kände återigen igen mig och jag fick bamsekram. Jag blir alltid lika chockad. Dagarna fortlöpte med middag, Bon’s 17 årsdag som spenderades på Djurgården samt på Galapremiären av ”Sommaren med Göran” där vi träffade våra fina Alcazarer. Även invigningen av Pride hanns med den dagen. Sedan var det dags att flytta in på Stureplan! Vi drog med oss några vänner och gick på Alcazar på Mälarpaviljongen och tog morgonen därpå med oss lite livsnödvändigheter och tog tåget till Gävle för att ännu en gång se Alcazar. Väl tillbaka i Stockholm dagen därpå var det Schlager i Pride som stod på schemat! En helt underbar dag!
Sista dagen i Juli åt vi fin tacomiddag och njöt av Jessicas sommarprat innan vi allihopa begav oss till Bondgårdsträff med fina Anna!

Augusti:
.. ja, den där bondgårdsträffen slutade vid tio och då begav vi oss till vår nya favoritplats – Vasaparken! Lekte och hade det allmänt skoj innan det var dags för ett nytt äventyr. Iväg till Nalen och vänta till sent på natten för att få hälsa på Malena Ernman! Galet Galet! Vi fortsatte dagen därpå med Prideparad och Sommarkryss och Gynning, ja hon fortsatte att chocka mig. Sen tog vi allihopa med oss vattenflaskor och ponchos och åkte till Eskilstuna för att se Jessica och Markoolio. Där svimmade vi och hade oss men det var kul ändå! Sedan började folk droppa av och tillslut var det bara jag, Emma och Bon kvar. Bon blev sjuk och vi fördrev tiden med film, film och lite mer film. Jag, Emma, Micke och Carro var iväg till Grönan och såg Lena och Orup också. En kväll som kanske inte slutade på det allra bästa sättet. Sedan bar det iväg hem för att sedan snabbt åka iväg igen. Till Göteborg där vi tillbringade några fina dagar tillsammans innan vi alla åkte hem för att börja skolan igen. Jag själv påbörjade mitt andra år på gymnasiet. Augusti avslutades sen på det allra bästa sättet – Alcazar på Gröna Lund.


September:
Efter att ha åkt runt så mycket den sommaren var jag ganska trött både fysiskt och psykiskt och den mesta tiden las på skolan. I slutet av månaden tog jag mig dock återigen upp till Stockholm och jag  och Micke var på sista inspelningen av ”Dagens Man” som Gynning var programledare för. Fina, fina Gynning! Vi träffade Emma dagen därpå innan jag begav mig hemåt och avslutade September månad i skolan.


Oktober:
Så kom Oktober. Månaden när det var dags för ”90 års kalaset” vi pratat om så länge! Dock blev det lite mer äventyr än så. Helgen innan åkte jag återigen upp till Stockholm och gick, tillsammans med Emma, Micke och Carro, på Världens Barn Gala där Prellan var med. Dagen därpå var det tältning utanför globen som gällde. Vi frös och sov väl kanske inte så himla mycket men nu när jag tänker tillbaka på det så var det otroligtotroligtotroligt roligt! Helgen därpå var det dags för 90 års kalas i Berwaldhallen. Perrelli, Malena och vår egen Mika skulle firas. Det blev födelsedagssång och sen bjöds vi på en helt fantastisk show där Charlotte kuppade lite för vår skull. Söndagen spenderades med att jag och Mika helt random mötte Jönsson på Centralen innan vi och gänget var på bio och resten av dan sprang runt i Stockholm och skrek. Haha! Jag och Mika åkte hem men var tillbaka redan dagen därpå för att se Caroline uppträda på Golden Hits. Hon uppträdde och vi blev senare utslängda. Tyvärr.
Mika var sen här på höstlovet och när hon åkt hem åkte jag till Sälen med far min.

November:
November kan ha varit den mest meningslösa månaden på det här året för inte hände det mycket direkt. Jag tror dock att det kan ha varit ganska välbehövligt.  Att vila upp sinne och kropp och tänka en himla massa.  Eller nu när jag tänker efter så kom jag på att jag och pappa var på Skansen sista lördagen i November och att vi sen var en sväng till Konserthuset och jag träffade Micke och Carro och vi träffade sen både Lina, Andy och Jessica. Åh, guldkorn som inte borde få glömmas bort.

December:
I December släpptes bomben om att Alcazar skulle tävla i Melodifestivalen igen och Bonnie ringde mig i matsalen och skrek i mitt öra och jag grät och tralala. Redan torsdagen samma vecka kunde vi faktiskt gratulera dem personligen för då var det ÄNTLIGEN dags för oss att återigen se våra fina Alcazarer. Vi åkte till Göteborg och lekte med fina muppar och gav dem julklapp och hade oss. Den helgen spenderades med B och vi kollade på Pettson och Findus och lekte i Göteborg. Sedan på Söndagen var det ÅTERIGEN dags för oss att leka med Alcazar! Vi begav oss denna gång till Stenungsund och Lina, Tess och Andreas var  finare än vanligt.
Trots att detta är två veckor sedan så är det nog ungefär där vi befinner oss nu.  Imorgon åker jag till Tibro och avslutar året och decenniet med de bästa. 



Nu när jag sammanfattat allt så kan jag konstatera tre saker:
- Jag har använt ordet ”fina” överdrivet många gånger bara under det första halvåret.
- Att detta blev helt SJUKT långt och att alla som läst alltihop borde få ett litet pris.
- Att mitt 2009 har varit väldigt innehållsrikt och att jag är extremt lyckligt lottad.


Kommentarer
Postat av: Emma

Saknar 2009, Älskar mycket av allt som hänt 2009 och Längtar något enormt till 2010!

2009-12-29 @ 00:06:22
URL: http://metrobloggen.se/emmabergstrom
Postat av: Mika

2009 = BÄST. BÄST. BÄST!



du har förstört mitt smink fan <3

SES OM NÅGRA TIMMAR! <3

2009-12-29 @ 07:49:58
URL: http://aliveinthedangerzone.blogg.se/
Postat av: Jennie

Guuud, jag har ryst och gråtit och saknat och åh. <3

Blir 2010 i närheten av lika bra som 09 så är jag nöjd.

2009-12-29 @ 10:22:38
URL: http://jennie95.blogg.se/
Postat av: Linda

Vad glad jag blir av att läsa, härligt att du känner sig lyckligt lottad och vuxit så mycket som människa. Fast vi sågs lite för lite under året, inte sant? Men det kan vi ju jobba på nästa år. Och vi är bra på det där med brev... Efter "drick mer" och "Glittra mer" uppmanar jag härmed dig, och den söta popsnärtan Bonnie att 2010 - KRAMAS MER!

/LS x

2009-12-30 @ 21:18:18
URL: http://sonnvik.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0