Femman - alltid en vinnare!

En sak jag tänkt väldigt länge på är att varje år så är det alltid någon riktigt riktigt bra låt som kommer femma. Som går vidare till nästa röstningsomgång men slås ut där. 2006 införde de SVT konceptet där fem låtar går vidare och där sen en slås ut och de andra går till final eller Andra Chansen. Redan då började detta med att en riktigt riktigt bra låt blev femma. Så har det varit varje år och bara för att jag tycker att detta är så intressant på ett lite irriterande vis ska jag bevisa detta.

2006

Anna Sahlene tävlade med fantastiska This Woman. En underbar låt, en fantastisk sångerska och ett snyggt nummer. Körtjejerna hade dessutom grymt snygga kläder. Annas vet jag inte om jag vill kommentera. Men hon var ju faktiskt gravid.
Anna tävlade i Leksand där Linda Bengtzing och Andreas Johnson gick direkt final och Magnus Bäcklund samt Electric Banana Band (!!!!!!!) gick till Andra Chansen. Anna missade sin andra chansen biljett då Bananerna fick 3000 röster mer. Skandal anser jag.2007

Jag erkänner att tog mig lite tid att komma på en riktigt bra femma från 2007 års tävling men med hjälp av Mika så kom vi på Magnus Carlsson och Live Forever! Även om man funderar på hur Magnus tänkt när han gjorde den där makeovern mellan 2006 och 2007 så är Live forever en riktigt bra låt. Numret är supersnyggt och han har fantastiskt bra körtjejer i sitt nummer. Det är genomtänkt, väl gjort och Magnus är ju ett proffs ut i fingerspetsarna. Detta räckte dock inte utan idolkillarna Måns Zelmerlöw och Sebastian Karlsson gick till final och Nanne drog med sig Sonja Aldén till Andra Chansen. Det skillde endast ynka 1837 röster mellan Magnus och Sonja. Men Sonja drog som sagt till Nyköping. Kvar i Örnsköldsvik stod Magnus Carlsson med sin fantastiska Live forever.2008

Här finns det en solklar låt som av någon väldigt underlig andledning inte nådde finalen. Det är just detta faktum som gav mig idén till allt detta. I första deltävlingen i Göteborg tävlade Velvet med sin Déjà Vú. Jag vågar nog sträcka mig så långt och säga att det nog är en av de absolut bästa låtarna som tävlade 2008 och den skulle helt klart haft en plats i finalen. Det finns ingen låt från förra året jag lyssnar på lika mycket fortfarande som jag gör med denna låten. Velvet framför den sjukt snyggt och hela numret är så klockrent att man inte kan titta på det för många gånger. Låten i sig är verkligen förvånansvärt snyggt uppbyggd och man hittar nya saker att fascineras över varje gång man lyssnar på den. Till final från Göteborg åkte Christer Sjögren och Amy Diamond och The Poodles & E-type fick åka iväg till Andra Chansen. Det fick även Suzzie Tapper som vann över Velvet med endast 1083 röster. Total skandal enligt mig.2009

Så har vi bara årets tävling kvar. Självklart var det inte så svårt att hitta en fantastisk femteplacering härifrån. I princip alla låtarna i årets festival är ju bra så. Men vi stannar kvar i Göteborg och riktar in oss på Nina Söderqvist och hennes Tick Tock. Vad hände där? Låten är verkligen grym och Nina likaså. Numret känns väl genomtänkt och detta är verkligen en låt jag skulle vilja sett i finalen. Nina åkte ur i andra omgången då hon fick 1349 röster mindre än Emilia som var fyra in i tredje omgången. Trist då jag väldigt gärna hade sett Nina i finalen.Nu har jag fått utlopp för min nördighet och ni fått lite underhållning. Men håll med mig om att jag har rätt?
Och som den alcazarnörd jag är vill jag bara poängtera att Alcazar faktiskt kom femma i finalen. Femman är oftast bäst. Min teori håller. haha!

/ egogiirl

Jag föredrar saft.

Wow, imorgon är det det Valborg. Det innebär att större delen av sveriges ungdomar kommer supa skallen av sig imorgon. Vi är dock några stycken i min klass som kände att det inte riktigt var något för oss så efter skolan imorgon ska vi åka hem till Moa och roa oss. Sedan hämtar pappa mig på kvällen och så blir jag där hela helgen. Därför säger jag att vi hörs efter helgen.

Ha ett trevligt avslut på April och ta hand om er imorgon! ;)

/ egogiirl

Sthlm Pride here we come!Vi var redan förra året ett gäng som var riktigt sugna på att gå på Schlagerkvällen på Sthlm Pride men det blev då inte av. Men iår, då jävlar! Nu är biljetten bokad och man kan ju säga att det blir några intressanta dagar i Stockholm.

Såhär ser det ut just nu;


29 Juli - Alcazar i Gävle
30 Juli - Schlagerkväll Sthlm Pride
31 Juli - Bondgårdsträff med Anorah och alla hennes bondgårdsdjur. ;)
1 Aug - Sommarkrysset Sthlm
2 Aug - Lady Gaga på Grönan
3 Aug - Ledigt.
4 Aug - Allsång på Skansen
5 Aug - Ledigt.
6 Aug - Ledigt.
7 Aug - Lena + Orup på Grönan
8 Aug - Kryss/Hem?
9 Aug - Mamma fyller
10 Aug - Glada Gänget intar Göteborg
11-13 Aug - Vi fortsätter leka i Göteborg
14 Aug - Malmö
15 Aug - Alcazar och Rix Fm Festival i Malmö
16 Aug - Alcazar och Rix Fm Festival i Göteborg

.. sen börjar skolan typ 19 Augusti. Vi har att göra om man säger så.

/ egogiirl

Kan man lyssna på en skiva för många gånger?


Isåfall har jag nog gjort det.
Missbruk. Missbruk. Missbruk.


/ egogiirl

Man måste tappa bort vägen för att hitta den igen..

Det finns så mycket jag vill få ut. Huvudet är fullt av tankar och jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Vart jag ska ta vägen. Alla tankar och funderingar flyger runt i huvudet och jag blir snart galen. Man vill liksom ut och springa i flera dagar. Bara springa och springa och springa. Bort. Bort från allt. Bort från alla tankar. Men jag antar, att när man väl stannar så finns alla tankarna där igen. De går inte att få bort. De finns alltid där. Vad för tankar tänker ni nu. Alla olika sorters tankar och funderingar. Skolan. Vännerna. Framtiden. Familjen. Pengar. Allt.

Jag får inte ner mina ord nu heller.

/ egogiirl

Confused

Ibland undrar jag verkligen vem jag och vad jag står för.


effektivitet

Nu har jag avklarat torsdagen. Denna torsdag har innehållit; engelska, slapp arl, god kycklingsoppa, trist historia, rörlig bild där jag återigen lagt in material från finalhelgen, hårfärgning, telefonsamtal med B, packning, fix inför redovisning och inte så mycket mer.

Nu ska jag packa klart, borsta mitt väldigt oborstade hår, organisera det sista inför min svenskaredovisning imorgon och läsa lite innan jag släcker lampan och ser fram emot fredag.


ego i sitt väldigt oborstade nyfärgade hår alldeles nyss.


Tjoflöjt!

/ egogiirl

Det är torsdag imorgon

... jag avskyr torsdagar.

Migrän

När man vaknar med världens migrän då går man upp, tar en värktablett eller två och går och lägger sig igen. Exakt det gjorde jag imorse. Nu mår jag bättre och ska försöka ta mig an lite fix och trix. Städa, göra engelska, spela sims, träna på mediakunskapsprov, skriva pm till ARL. Det finns en del att göra. Ska nog försöka få håret färgat också. Men det kan nog bli en bra dag.

/ egogiirlt

Ännu en dag..

Årets mest meningslösa dag är till ända. Vi hade inga lektioner alls idag, filmfestival på förmiddagen och sen slutade vi. Sjukt ovärt egentligen men det var kul! :-) Nu ikväll har jag pratat med Mika i telefonen och sen kollat på Andra Avenyn.

Imorgon har vi långt mediapass, matte & svenska. Sen ska jag försöka jobba lite engelska, träna till mediakunskapsprovet också. Det är fullt schema imorgon med andra ord.

Bjuder på en "dagens outfit" idag också.


/ egogiirl

Lägesrapport

Idag har jag faktiskt lyckats få undan lite. Även om det är kaos på mitt golv. Men i princip alla tidningar, utklipp, pärmar, signeringskort och alla andra "fangrejor" ligger nu iallafall nerpackade i en kartong och är redo att ge sig av upp på vinden. Det gör verkligen ont i hjärtat att skicka upp dem dit. Mina käraste ägodelar liksom.

I övrigt har jag precis duschat, får konstant mail från facebook då Janna & Moa (klasskompisar) har en fantastisk konversation på Jannas status som jag så snällt kommenterade, jag har två gigantiska finnar som gör ont i pannan och håller på att få en tand och det gör om möjligt ännu ondare. AJ!
Nu funderar jag på om jag ska kolla på Mitt namn är Lena Philipsson eller lägga mig och läsa lite. Tror faktiskt det blir det förstnämnda.

Okej, en liten koll på veckan som kommer också..

Måndag; Kort dag. Utvecklingsamtal som kan bli väldigt intressant.
Tisdag; Casablanca filmfestival i skolan vilket betyder inga lektioner innan elva typ. Min kusin fyller 17 också.
Onsdag; Nada som det ser ut nu. Färga håret hade jag tänkt.
Torsdag; Lika tomt här. Kanske man ska försöka sig på att plugga?
Fredag; Åker till Bon!
Lördag; Alcazar i Skövde med Bon & Jennie! <3
Söndag; Well, jag gissar att det blir sova, film och sen tågresa hem.

En helt okej vecka med andra ord.

/ egogiirl

Burning, Burning

Ni har väl inte missat Alcazars nya video? Jag har nog missbrukat den lite mer än vad som är tillåtet det senaste dygnet.
De är fantastiska och otroligt saknade!/ egogiirl

Anorah in på topp tre!Något utöver det vanliga har hänt på min last fm.
Anorah har nämligen klättrat förbi Charlotte och in på topp tre! Detta kan tyckas vara något som inte alls ses speciellt men med tankte på att jag i princip inte lyssnat något alls på Anorah innan nyår så är det väldigt speciellt. I och för sig har jag de senaste dagarna nästan bara lyssnat (och lyssnar fortfarande) på Anna. But still. ;)

Och för er som inte är bekanta med last fm så är det en tjänst som skrobblar (räknar) all musik du lyssnar på. Så sifforna i staplarna är antal lyssningar.

/ egogiirl

Eftermiddagspanik

Klockan är snart ett och jag ligger i sängen fortfarande. Jag får alltid lite panik på Lördagarna runt den här tiden för jag inser att det snart är eftermiddag och att jag fortfarande inte har gjort någonting vettigt. Att jag inte ens har varit ute. Samma sak varje gång.

Just därför tror jag att jag, när jag har skrivit klart detta inlägget ska gå upp. Klä på mig lite kläder, bädda sängen och försöka städa och plocka undan lite i mitt rum (yeah right Sara, lycka till!) för mitt rum är mest bara ett avfallszon för alla mina saker. Det är saker ÖVERALLT! Då menar jag verkligen ÖVERALLT!

Well, det får bli dagens "Att Göra". Jag återkommer sen och berättar om jag åstadkommit något.

/ egogiirl

Time flies..

För ett år sedan satt jag med några av mina allra närmaste vänner på Rondo i Göteborg och kollade på Lena + Orup. DVD-inspelningen till och med. Vi fick biljetter av Blixten & Co och blev bjudna på mat och hela grejen. Vi var så paffa över generösiteten att det fanns inte. Lena och Orup var så sjukt bra och vi fick pikar och grejor. Linda fick till och med en liten blackout när vi vann karaoken. Jag minns att Lena sa "Ah, det är mina hardcorefans" och vi totalt dog! haha. Memories! Det är så sjukt att det är ett helt år sedan. Tiden går så fort att jag nästan blir rädd på hur man ska hinna med.
/ egogiirl

Ensam är stark. Tillsammans är vi starkare.

Samtal med bästa Mika typ hela kvällen. Tårar av glädje blandat med tårar av skratt. Det är tur vi har varandra. We'll make it! Vi liksom måste. <3/ egogiirl

Planera, planera, planera. Vad hände med "imorgon"?

Sommaren planeras för fullt. Det är msnkonversationer med planering hit och telefonsamtal med planering dit. Visst verkar det kul och så men så jäkla dyrt. Dessutom fick jag inte jobbet jag sökt i sommar vilket i sin tur betyder att jag inte har en aning om hur jag nu ska få tag på ett sommarjobb. För det är väl det som allt hänger på. Utan sommarjobb får jag sitta hemma hela sommaren. Men.. det kan väl bli kul det med. Not.

Nä, jag vågar inte hoppas på något alls. Nu tar jag en dag i taget.

/ egogiirl

Två månader sedan..


"Vi kan ju inte åka till Globen utan att ha tagit en gängbild!"
- Andreas utanför Melodifestivalens efterfest 7/2 2009

Visst mår jag skit just nu men man får helt enkelt försöka ändå. Jag hoppas att det blir bättre snart. Time will tell. Något som får mig att dra lite på smilbanden är att det idag är  två månader sedan Melodifestivalen började och Alcazar tog den första biljetten till Globen. Den lyckan som delades där och då är så obeskrivlig. Och för EXAKT två månader sedan så stod jag och B antagligen inne på en toalett på centralstationen i Gbg och gjorde oss iordning. Time flies.

/ egogiirl

Sadness

Gårdagen var nog bland de värsta dagar jag varit med om. Någonsin. Jag vill inte säga för mycket för det kommer ändå inte göra något bättre men jobbigt var det iallafall. Så mycket tankar och funderingar. Så mycket tårar. Så mycket minnen som bara exploderade. Det kändes i  princip som att hela världen gick i kras. I små små glasskärvor. Så små att de är omöjligt att limma ihop.

Jag hoppas att denna dagen blir bättre och att jag inte behöver gråta mig till sömns ännu en natt.

/ egogiirl

Fan ta oss!

Vad fan har vi gjort? Hur i helvete kunde vi låta det gå så långt?  Hur kunde jag låta det gå så långt?!

Jag gråter och gråter och gråter, tårarna tar aldrig slut.

Vi måste lösa detta, på något sätt.

Jag vet inte hur jag ska kunna leva med mig själv annars.

/ en väldigt väldigt ledsen egogiirl

Monday Morning

Solen skiner igenom min rullgardin och jag ligger i sängen och mest bara njuter av att jag inte behöver gå upp alls egentligen. Men, det ska jag trots allt göra.

Hoppas att ni har en lika mysig morgon som mig.

/ egogiirl

Love Life

Söndagen har precis övergått till måndag, jag ligger nerbäddad i sängen med datorn på magen och chattar med MickeMika samtidigt som Charlotte sjunger fina One Kiss Away i mina hörlurar. Resten av familjen sover för länge sen och jag mest bara njuter av det faktum att jag kan sova precis hur länge jag vill imorgon.

Jag tror jag gillar't.

/ egogiirl

Sunshine for life!


egogiirl in the sun!

Kan man bli annat än lycklig av det här underbara vädret? Jag känner hur varenda liten nerv i mig liksom hoppar av glädje! Alldeles looovely!

Dagen har gått jättefort! Rörlig bild första lektionen, jag kollade igenom resten av banden från Mellohelgen och gjorde lite anteckningar och sånt. Efter det var det klassråd och då fick vi fika. Det var verkligen supermysigt! Sedan gick vi till matten och fick tillbaka våra prov och vet ni vad? JAG BLEV GODKÄND!! Lyckan är helt obeskrivlig! Jag tackar Anna och hennes pepp-musik! ;) Efter matten gick vi till hallen och bowlade hela klassen och våra mentorer. Sen drog jag ner på stan och gick runt i solen i väntan på min buss hem.

Nu ska jag packa väskan och sen ta bussen till pappa.

Och juste, GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN CARRO! <3

/ egogiirl

I'm lovin it!

Dagen har verkligen varit sjukt ansträngande. Det hela började med att jag inte började fören halv elva. Då var det engelskaredovisning. Jag var sjukligt nervös innan men fixade det och tror att det gick ganska bra iallafall. Sen hade vi ARL där vi skulle testa vad vi hade för inlärningsstil så då blev vi indelade i grupper där vi skulle titta på olika saker och sen komma ihåg vad det var och i vilken ordning och sådant. Skitkul! Efter det var det lunch så vi åt lite snabbt innan vi dissade historian och drog bort till Tallåsaulan och kollade på niornas musikal där. Den var inte så himla bra men det var ett skönt avbrott liksom. När vi var tillbaka i skolan var det dags för rörlig bild så då började jag kolla igenom banden jag fått av Micke. Jisses vad mycket kul vi gjorde under mellohelgen alltså! Jag garvade så jag fick ont i magen. Och grät ungefär lika mycket. Hann kolla två av fyra band. Sen var klockan helt plötsligt halv fyra och det var slut för dagen! Helt sjukt!

Imorgon blir det nog ungefär lika soft. Jag börjar dagen med rörlig bild där jag ska fortsätta kolla på banden. Sen ska vi gå till matten och få reda på våra resultat på proven (utan tvekan IG för min del där..) innan vi ska gå och bowla med klassen vilket i sin tur betyder att vi varken har matte eller svenska. Helt otroligt amazing. Sen är det lunch och idrott. På idrotten ska vi bada och jag vägrar vara med när det är bad. Så jag drar hem efter bowlingen helt enkelt. ;) Blir alldeles alldeles lovely! Då är det dessutom påsklov!

/ egogiirl

RSS 2.0